De uitreiking van de Zilveren Camera is volgend jaar in Museum Hilversum. De afgelopen jaren werden de fotoprijzen uitgereikt in het Fotomuseum in Den Haag, maar de komende editie wordt georganiseerd in samenwerking met Museum Hilversum.

"Museum Hilversum ontwikkelt zich steeds meer als een centrum voor nieuwsfotografie. De feestelijke uitreiking van de Canon Zilveren Camera, de belangrijkste journalistieke fotoprijs van ons land, is ook voor de mediastad een prachtig evenement", zei bestuursvoorzitter Marcel Molle van stichting de Zilveren Camera woensdagavond tijdens de opening van de reizende tentoonstelling met de winnende foto's van 2014 in Museum Hilversum.

In aanwezigheid van winnende fotografen Pierre Crom en Pim Ras noemde Molle de verhuizing naar Hilversum 'een mooie stap in de vernieuwingskoers'. Hij vindt het een goed moment voor de stichting om zich op verfrissende, vernieuwende wijze te presenteren aan de wedstrijddeelnemers.

De tentoonstelling is tot en met 8 juli te zien in Hilversum en vanaf 31 juli tot en met 23 augustus in de Grote Kerk in Naarden.