Plien & Bianca zijn genomineerd voor de Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. 

Zij maken kans met hun voorstelling Gaat het nog door?, maakte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) woensdag bekend.

De andere kanshebbers voor de belangrijke cabaretprijs zijn Micha Wertheim met zijn voorstelling Voor zichzelf, André Manuel met zijn show Het geval apart, Daniël Arends (Carte Blanche) en het damesduo De Bloeiende Maagden (Toen neuken nog gewoon was).

Wertheim heeft in een weblog en woensdag via Twitter al laten weten geen prijs te stellen op de nominatie en dus ook niet op de Poelifinario. ''Voor de aandacht hoef ik inmiddels ook geen prijs meer'', aldus de cabaretier in zijn weblog. ''De afgelopen weken zaten mijn zalen behoorlijk vol met een publiek dat ik zelf heb opgebouwd. Alle reden om de prijs eindelijk eens te weigeren - als ze me daar dit jaar tenminste de kans toe geven.''

Henry van Loon en het mannenduo De Partizanen zijn genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor jonge en veelbelovende theatermakers. De winnaars worden in september op een nog onbekende datum bekendgemaakt.