Acteurs Harry Piekema en Genio de Groot, die in de jaren tachtig samen beroemd werden als clownsduo Hamm en Hoppa, gaan weer samenwerken. 

De Groot regisseert Onbekend, de nieuwe voorstelling die Piekema deze zomer voor theaterfestival De Parade maakt.

Het is de eerste keer in dertig jaar dat het tweetal weer iets samen doet. Dat hebben zij woensdag bekendgemaakt.

Piekema werd de afgelopen jaren beroemd als supermarktmanager in de reclames van Albert Heijn. In de voorstelling Onbekend wil hij zich graag van een andere kant laten zien voor die zeventien miljoen Nederlanders die hem alleen kennen in zijn blauwe blouse.

Acteur Genio de Groot, onder meer bekend van de voorstellingen die hij met cabaretgezelschap Niet Uit Het Raam maakte, staat zelf overigens ook op de Parade. Hij speelt Komt dat zien! De onzichtbare verzameling, een theaterbewerking van de gelijknamige roman van schrijver Stefan Zweig.

Hamm en Hoppa

Hamm en Hoppa was een clownesk zwerversduo dat in de jaren tachtig meer dan duizend keer optrad in de theaters. Ze speelden niet alleen in Nederland, maar waren ook in België en Duitsland te zien.

Ze maakten ook met veel succes een jeugdserie voor VPRO-programma Vila Achterwerk. Het is vooralsnog niet het plan dat Hamm en Hoppa ook als duo van toen hun rentree gaan maken.

Video:  Een optreden van Ham en Hoppa