Eerder werd al bekendgemaakt dat het fotoboek over zangformatie Luv' niet meer wordt verkocht. Luv'-zangeres Marga Scheide beschuldigt op Facebook haar collega Patty Brard van het 'goedkoop omdraaien' van het verhaal.

Brard heeft intussen ook op Facebook gereageerd.

Volgens voormalig Luv'-lid Brard en een aantal fotografen zouden bepaalde portretrechten niet voldoende zijn gerespecteerd. Dat is volgens Scheide niet waar. "Ze heeft de biograaf geïntimideerd door op Shownieuws te zeggen dat ze hoopt dat zijn bankrekening hoog genoeg is", aldus de zangeres.

"Zij wilde geld! Ze heeft zelf de fotografen benaderd om ze aan haar kant te krijgen en zo de kosten te drukken voor de advocaat! Getuige het feit dat Patricia Steur (fotografe, red.) schriftelijk toestemming aan Peter heeft gegeven voor het plaatsen van de foto's in het boek en door Patty's toedoen later weer heeft ingetrokken. Dit deugt gewoon niet."

Reactie

Brard reageert op de beschuldigingen. "Beste Marga, je vergeet erbij te zeggen dat Patricia Steur een vriendin van mij is, en haar werd voorgehouden dat ook ík dit boek een fantastisch initiatief vond. Toen zij hoorde dat dat niet het geval was, heeft zij haar toestemming ingetrokken", schrijft de zangeres.

"Bovendien heb ik Peter en Jose wel degelijk vantevoren gewaarschuwd voor de consequenties van zo'n boek, waarop Jose mij schriftelijk liet weten er maling aan te hebben omdat eventuele claims toch voor rekening van Peter Boonstra kwamen. Nee, dat is pas chique!"