Timor Steffens maakt de choreografie voor Julia, de nieuwe productie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Aan Metro vertelt de beroemde Nederlandse danser dat het een leuke klus is om te doen. "Ik houd van uitdagingen met een artistieke draai", aldus Steffens.

"De uitdaging is om het kleiner wordende publiek bij klassieke concerten groter te maken", legt Steffens uit. "De interesse bij jongeren van mijn generatie, die misschien niet weten wat voor bijzondere klassieke dingen er allemaal zijn, moet aangewakkerd worden", aldus de 27-jarige danser die hier graag bij wil helpen.

Wat gaat de danser bij Julia precies doen? "Ik breng twintig moderne dansers en twee hiphopdansers samen. Ik maak een mix van vroeger en nu." Steffens, die onder andere met Michael Jackson en Madonna op het podium stond, hoopt dat hij veel publiek naar Julia kan trekken. "Ik sta niet zelf op het podium, maar mensen die mijn werk waarderen zullen benieuwd zijn naar mijn choreografie. Ik hoop dat ze komen kijken naar wat voor moois ik heb gemaakt."

Ahoy

Steffens stond voorheen vooral zelf op het podium, sinds kort maakt hij eigen choreografieën. "Ik raakte wat geprikkeld als ik steeds onder een andere choreograaf moest werken", vertelt de danser aan de krant.

Hij was het niet altijd eens met de keuzes en deed zelf veel suggesties. "Iemand zei: Jij moet choreograaf worden, dit is nu mijn show", aldus een trotse Steffens. "Nu ben ik een jonge choreograaf die ook als danser nog even mee kan."

Julia is op 12 en 13 juni in Ahoy te zien.