Sylvester Stallone is niet alleen acteur, maar ook kunstenaar. In de Franse badplaats Nice opende Stallone een tentoonstelling met zijn eigen schilderijen. Het werk van Stallone is tot eind mei te zien in het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporaine.

Hoewel Nice dichtbij Cannes ligt, spreekt Stallone van toeval dat zijn tentoonstelling Real Love gelijktijdig met het filmfestival in Cannes is. ''Ik ben hier voor de schilderijen, niet voor iets wat met mijn films te maken heeft'', zei Stallone zaterdag.

Het gaat om schilderijen die de 68-jarige acteur de afgelopen vijftig jaar heeft gemaakt. Sommige werken zijn geïnspireerd op films, zoals Finding Rocky uit 1975, andere gaan over de popcultuur. Hij schilderde ook onder anderen Michael Jackson, James Dean en zijn ex Brigitte Nielsen.

Pessimisme

"Het kan niet anders dan dat ik me laat inspireren door wat ik op televisie en op straat zie. Natuurlijk heeft dit invloed op mijn werk", zei hij volgens Fox. "Het is geen pessimisme, maar leergierigheid. Waar draait het allemaal om? Wat is het leven waard?"

Toch wil Stallone niet al te diep nadenken over de boodschap van zijn schilderijen en dat verwacht hij evenmin van zijn publiek. ''Mijn werk is niet opvoedend of als statement bedoeld. Het is niet een verklaring wat goed is en evenmin een politieke boodschap", zei Stallone. ''Het is het werk van een man die zich uitslooft met alle emoties uit het leven met hoogte- en dieptepunten."