De ondergrondse historische attractie DOMunder in Utrecht is opnieuw in de prijzen gevallen.

Samen met het ontwerpbureau Tinker imagineers heeft het museum vrijdag in Brescia (Italië) de Heritage in Motion Award ontvangen voor het innovatief gebruik van multimedia bij Europees cultureel erfgoed.

Het is de derde keer in drie maanden tijd dat DOMunder, gelegen onder het Domplein, in de prijzen valt. Vorige week won het in Londen een Museum and Heritage Award in de categorie 'Internationaal'.

In februari won de iPad-App van DOMunder 'Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht' de Geschiedenis Online Prijs.

Ontdekkingstocht

In DOMunder beleven bezoekers onder de grond de verhalen van 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland. De ontdekkingstocht start in de middeleeuwse kelders van het Utrechtse Centrum voor de Kunsten (Domplein 4).

Eenmaal in DOMunder zelf wordt een film getoond waarop de instorting van de Dom te zien is. Na de film kunnen bezoekers zelf op ontdekkingstocht. Met een lantaarn kunnen ze op objecten en op sensoren in de muur schijnen.

DOMUnder werd in juni 2014 door minister Jet Bussemaker (Cultuur) geopend. Elke tour die vorig jaar gegeven werd in het museum was volledig uitverkocht.