Musicalacteur Tommie Christiaan gaat een rol spelen in de nieuwe versie van Grease. 

Dat maakte producent Albert Verlinde vrijdag bekend bij de presentatie van de cast.

Christiaan, die onder meer de talentenjacht Op zoek naar Zorro won, speelt de rol van Kenickie, de foute vriend van Danny. Voor die mannelijke hoofdrol maakt zanger Tim Douwsma zijn musicaldebuut. De 17-jarige Vajèn van den Bosch (The Voice Kids) kruipt in de huid van Sandy.

Video: Musical Grease terug op de planken

Verlinde, die na zijn fusie met Joop van den Ende aan het hoofd staat van musicalbedrijf Stage Entertainment Nederland, maakte ook bekend dat Mylène d'Anjou in de vanaf september rondreizende productie te zien is. De actrice en cabaretière (die eerder onder meer speelde in Ciske de Rat en Mama Mia), vertolkt de komische rol van schooljuf. Ook René van Kooten hoort bij de cast, als rock-'n-roll-dj.

Nieuwe hunk

Albert Verlinde presenteerde de 'nieuwe Grease' met trots. "Dit is de tweede keer dat ik deze musical in Nederland produceer. Tien jaar geleden was het Jim Bakkum die als Danny zijn debuut maakte. Nu heb ik de nieuwe hunk van de lage landen Tim Douwsma zo gek gekregen."

Grease draait om jong talent. Naast een deel van de cast bestaat ook het merendeel van het ensemble uit aanstormende sterren.