Guido Weijers heeft uitgelegd waarom hij voorlopig niet meer optreedt. De cabaretier wil ruimte creëren voor andere bezigheden waar hij de afgelopen jaren geen tijd voor had.

Dat zegt Weijers donderdagavond in RTL Late Night.

Tijdens de voorbereiding op zijn oudejaarsconference voor RTL begon Guido zich naar eigen zeggen af te vragen of hij wel zin had in weer een druk jaar vol theatershows. "Als je iedere keer ingaat op vragen van andere mensen, dan kom je uiteindelijk ook nooit toe aan wat je zelf wilt", legt hij uit.

Het is overigens niet zo dat Weijers uitgekeken is op zijn vak. "Kijk, ik vind theater heel leuk, hoor, maar er zijn nog meer dingen die ik wil doen, zoals schrijven, reizen en fotograferen", laat hij weten. "En die mag je ook wel eens prioriteit geven."

Blijven slapen

Guido stort zich onder meer op het organiseren van het Comedy Weekend op 12 en 13 september in het Chassé Theater in Breda. Twee dagen lang treden cabaretiers als Pieter Derks, Jan-Jaap van der Wal en Weijers zelf overal in het theater op, behalve in de zalen. Liefhebbers kunnen zelfs blijven slapen.

Weijers maakte maandag bekend dat hij in principe een jaar lang niet op de bühne staat. "Even ademhalen en nieuwe, mooie dingen maken!", twitterde de 37-jarige grappenmaker.