Prinses Beatrix reikt op 16 juni de Zilveren Anjers 2015 uit in het Koninlijk Paleis op de Dam in Amsterdam. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds maakte donderdag bekend dat de onderscheidingen dit jaar gaan naar Hib Anninga uit Zwolle, Herman Lubberding uit Twello en Millicent Smeets-Muskus uit Curaçao.

Anninga krijgt de Zilveren Anjer voor zijn rol als 'moderne mecenas'. Hij bouwde een boerenbedrijf en de omliggende weides om tot een beeldentuin.

Lubberding ontvangt de onderscheiding voor zijn belangeloze inzet voor de archeologie in Deventer en omgeving en Smeets-Muskus voor haar inzet voor het behoud van de muziek en het historisch cultureel erfgoed van Curaçao.

Koning Willem-Alexander

Ook koning Willem-Alexander is aanwezig bij de feestelijke uitreiking. Hij krijgt vanwege het 75-jarig bestaan van het Cultuurfonds het jubileumboek Een mecenas van belang, 75 jaar Prins Bernhard Cultuurfonds en de impact van cultuurfinanciering overhandigd.

De Zilveren Anjer gaat sinds 1950 jaarlijks naar personen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard reikte tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uit. In 2005 nam prinses Beatrix deze taak over.