Acteurs Bill van Dijk, Peter Faber (foto), Marijn Brouwers en Voice-finalist Guus Mulder gaan de hoofdrollen spelen in Revival, een nieuwe Parade-voorstelling die deze zomer te zien is in alle steden die het reizende festival aandoet.

Dat heeft Brouwers, die het stuk ook heeft bedacht en geïnitieerd, woensdag bekendgemaakt. De concertvoorstelling vertelt over een boyband die bestaat uit vier generaties mannen. Behalve de vier acteurs werkt ook de Konrad Koselleck Big Band mee aan het stuk.

"Ik wilde eens spelen met de vaak tijdelijke populariteit van boybands", vertelt bedenker Marijn Brouwers. "Wat nou als er een groep zou zijn die bestaat uit meerdere generaties en dus een soort zelfreinigend vermogen heeft zijn eigen vergetelheid te overwinnen?"

De muziek in Revival beslaat de periode van 1900 tot nu. Het zijn songs over thema's als leeftijd, vergankelijkheid en vergane glorie. Het is een mix van vertalingen van bestaand werk en nieuwe eigen nummers. De première van Revival is op 22 juni in Rotterdam. In het najaar gaat Brouwers opnieuw de theaters in met zijn hommage aan Charles Aznavour.