Myrthe van der Meer maakt een kinderboekenserie. Het eerste boek, getiteld Pien en de Spoken, moet volgend voorjaar uikomen. Dat heeft haar literair agentschap Sebes & Van Gelderen dinsdag bekendgemaakt.

De boekenreeks gaat over het prinsesje Pien dat elke keer op eigenzinnige wijze een onoplosbaar probleem probeert op te lossen. In het eerste boek is dat de depressie van haar moeder.

Van der Meer maakt zelf de illustraties bij het boek. De schrijfster is bekend van de autobiografische boeken Paaz en Up over haar manisch-depressiviteit. Van der Meer maakte ook de omslagen van die boeken.

Tekenen

"Ik heb nu drie romans voor volwassenen geschreven, maar heb vroeger ook veel geïllustreerd", vertelt de schrijfster in een persbericht. "Met de voorleesboeken van Pien kan ik nu beide passies combineren en dat is erg fijn als afwisseling van het schrijven van romans voor volwassenen." 

Van der Meer wilde graag een kinderboek over psychiatrische problemen maken, omdat die er 'gek genoeg nauwelijks zijn'. "Terwijl heel veel kinderen al op jonge leeftijd geconfronteerd worden met ziekte en problemen in hun omgeving, en zelf een manier moeten zien te vinden om hiermee om te gaan."