Acteur Owen Schumacher gaat de rol van Bart Chabot spelen in Chez Brood, de nieuwe muziektheaterproductie over het leven van zanger Herman Brood.

Dat heeft Bos Theaterproducties dinsdag gemeld.

Eerder werd al bekendgemaakt dat acteur Stefan Rokebrand de hoofdrol van Herman Brood gaat spelen. Bart Chabot schrijft het script en Victor Löw regisseert de voorstelling.

“Herman wilde ooit nog een solovoorstelling maken, die Chez Brood zou gaan heten”, vertelt Chabot. “Hij wilde voor een toneelgordijn gaan zitten en over zijn leven vertellen, als een kachel waaraan het publiek zich kon warmen.

Dat had hij zonder meer gekund, want je leefde op van hem. Na Hazes en Shaffy werd het de hoogste tijd voor een meeslepend document over Herman, want dat heeft hij verdiend.”

Hoogtepunten

In de voorstelling komen alle grote hits van Brood langs, zoals Saturday Night, Dope Suck, Rock 'n Roll Junkie en Never be clever. Ook Xandra Brood, de weduwe van Herman, heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de voorstelling, die van januari 2016 tot en met juni in de Nederlandse theaters te zien is.

Owen Schumacher is vooral bekend als maker van het programma Koefnoen. De live band van de voorstelling wordt geleid door Jan Rot.