MainStreet brengt ode aan Anne Frank

MainStreet heeft zondagmiddag in Theater Amsterdam voor het eerst live hun single Dear Kitty, een ode aan Anne Frank, ten gehore gebracht. Met het nummer trekken de Ambassadeurs van de Vrijheid dinsdag langs de bevrijdingsfestivals in het land.

Voor aanvang van de theatervoorstelling Anne stond Theater Amsterdam zondagmiddag uitgebreid stil bij zeventig jaar vrijheid.

MainStreet heeft zich voor Dear Kitty laten inspireren door het verhaal van Anne Frank, vertelt zanger en gitarist Nils Käller.

''Het lied is gebaseerd op haar dagboek. Door haar dagboek en haar teksten blijven de verhalen van Anne Frank voortleven", zegt hij. ''We gebruiken geen quotes uit het dagboek, maar we vertellen om het dagboek heen over Anne Frank om haar verhaal door te vertellen."

Inleven

Het was zondag voor het eerst dat MainStreet het akoestische nummer Dear Kitty live zong, voordat de band dinsdag per helikopter naar de Bevrijdingsfestivals van Zwolle en Assen vliegt om het nummer aan het publiek te laten horen.

Dit weekend brachten ze alvast de bijbehorende videoclip uit die is opgenomen in het theater en waarin een rol is weggelegd voor Sjoukje Hoogma, die Anne Frank speelt.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie