Jeugdboekenschrijfster Bette Westera en illustratrice Sylvia Weve hebben dit jaar de Woutertje Pieterse Prijs gewonnen voor hun boek Doodgewoon. Aan de prijs voor het beste Nederlandstalige jeugdboek is een bedrag verbonden van 15.000 euro. 

De Woutertje Pieterse Prijs werd zaterdag in Amsterdam voor de 28e keer uitgereikt.

In het voorleesboek Doodgewoon staat de dood centraal. In het boek gaan Westera en Weve 'de dood te lijf', zegt de jury. "Ze omarmen het, houden het op veilige afstand, geven het waarde en maken het zich eigen, ook voor de lezers. Dat allemaal tegelijk in één groots boek."

Westera (1958) publiceerde vanaf 1999 diverse kleuterverhalen, prentenboeken (vaak op rijm) en gedichtenbundels. Daarnaast schreef ze non-fictie en is ze een veelgevraagd vertaalster van prentenboeken. Weve (1954) heeft sinds haar debuut in 1980 al meer dan honderd boeken geïllustreerd.

Voor de Woutertje Pieterse Prijs werden dit jaar voor het eerst al eerder nominaties bekendgemaakt. Behalve Doodgewoon waren vier andere boeken in de race. De jury stond onder voorzitterschap van programmamaker en journalist Hanneke Groenteman.