Pepijn Gunneweg wordt overspoeld met nieuwe aanbiedingen sinds hij in december afscheid nam van het gezelschap The Ashton Brothers. 

"Mensen weten dat ik voor het eerst in twaalf jaar een lege agenda heb", grinnikt hij. "Dus iedereen vraagt me opeens voor de vreemdste dingen. Elke week krijg ik wel een paar tourschema's onder mijn neus geduwd."

Het was een lastig besluit om te stoppen met de Ashtons. Maar de 38-jarige acteur heeft er geen spijt van. "Met de Ashtons waren we voortdurend onderweg. Het klinkt vast heel burgerlijk, maar ik kan er enorm van genieten dat ik nu meestal 's avonds weer thuis zit." 

Alleen holt zijn conditie achteruit. "Het goochelen bij de Ashtons mis ik niet, dat doe ik nog de hele dag door. Maar het fysieke deel wel: we speelden conditioneel vier keer per week een voetbalwedstrijd. Ik merk dat ik tegenwoordig veel sneller buiten adem ben."

Groot theaterproject

Gunneweg zegt nu voor het eerst in een half jaar weer 'ja' tegen een groot theaterproject: hij speelt in augustus de hoofdrol in een reprise van de Kinderen voor Kinderen-musical Waanzinnig Gedroomd in het DeLaMar Theater. "Het gaat om een overzichtelijke periode op één plek", legt hij uit.

"En hiermee komt een droom voor mij uit. Ik wilde als jongetje al dolgraag mee doen aan Kinderen voor Kinderen. Maar ik woonde meer dan 25 kilometer buiten Hilversum, dus maakte automatisch geen kans op een plekje in het koor. Ik weet dat meer kinderen van mijn generatie daar een flink trauma aan hebben overgehouden."

Kinderen voor Kinderen

De impact die Kinderen voor Kinderen toentertijd op hem en andere jongeren had, was enorm, herinnert hij zich. "Ik ken een meisje dat in de jaren tachtig een enorm grote Kinderen voor Kinderen-hit zong. Zij wordt daar na dertig jaar nog steeds van herkend." Maar geheel onbekend is dat fenomeen niet voor hem. “Er zijn nog steeds mensen die mij aanspreken op de jeugdserie Fort Alpha, die twintig jaar geleden werd uitgezonden."

Verder is Gunneweg samen met zijn goede vriend Klaas van Eerden druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe televisieprogramma's. "We hebben allebei al lange tijd allemaal plannen in ons hoofd zitten. Maar hadden allebei nooit de rust om daar over door te brainstormen."

Ook cabaretier Van Eerden stopte eind vorige jaar met toeren. "We hebben nu eindelijk tijd om al die ideeën eens goed uit te werken en te kijken of we daar iets meer mee kunnen gaan doen."

Waanzinnig Gedroomd is half augustus twee weken te zien in het DeLaMar Theater.