In de musical Billy Elliot staan in de loop van deze maand drie kinderen uit hetzelfde gezin op het podium. 

Hoofdrolspeler Carlos Puts (13) speelt dan met zijn zusje Elsa (11) en broertje Floris (9) in de voorstelling over een mijnwerkerszoontje dat tegen de wil van zijn vader balletdanser wil worden.

Carlos speelde de rol van Billy ook tijdens de première. Hij won er een Musical Award mee in de categorie aanstormend talent. Zijn broertje Floris speelde daarna al de rol van Michael, de beste vriend van Billy Elliot.

Het AD meldt dat ook Elsa zich deze maand bij haar broers voegt. Zij is een van de meisjes van de balletschool waar Billy Elliot les krijgt van balletjuffrouw Mrs. Wilkinson, een rol van Pia Douwes.

Unicum

Vader Juan vertelt in de krant: "Ik ben vooral heel blij voor Elsa. Zij begon als eerste met dansen en heeft het langst op haar beurt moeten wachten." Moeder Judith van der Ven staat ervan te kijken dat haar kinderen voor een unicum zorgen in musicalland. ''Wij hebben onze kinderen nooit gepusht, ze hebben elkaar aangestoken", vertelt ze.

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de wereldberoemde film uit 2000 en speelt zich af ten tijde van de mijnstakingen in Engeland in de jaren tachtig.