Schrijfster Tessa de Loo werkt aan een nieuwe roman. Het verhaal speelt zich deels af in Portugal, waar De Loo woont, en heeft een 'ecologische ondertoon'. 

De werktitel van het boek, dat medio 2016 moet verschijnen, luidt De sprong. Dat heeft de schrijfster woensdag gemeld.

Het is de eerste maal sinds 2011 dat De Loo weer aan een 'eigen' verhaal werkt. Haar vorige twee titels, de historische roman Kenau en het toneelstuk Een goed nest, schreef ze in opdracht.

"Het is heerlijk om weer met mijn eigen idee aan de slag te gaan", vertelt De Loo. Een belangrijk thema in het verhaal is de staat van de wereld.

Grote bedreiging

"Er woeden zoveel oorlogen, maar er loert een nog veel grotere bedreiging. We worden er elke dag mee geconfronteerd, maar zijn er veel te weinig mee bezig." Zij voegt er wel aan toe de kwestie te 'vermommen in een heel speels verhaal'.

Een belangrijke bijrol in het boek is weggelegd voor kameleons. "Het zijn heel bijzondere dieren, die in Europa alleen maar in het zuiden van Spanje en Portugal te vinden zijn."

Première

De Loo verwacht in het najaar naar Nederland te komen voor de première van de musical die van haar boek De Tweeling is gemaakt. De schrijfster is overigens niet betrokken bij de ontwikkeling van de voorstelling.