Iedere maand worden in Nederland veel theatervoorstellingen aangeboden. In samenwerking met Theaterkrant.nl zet NU.nl de vijf mooiste, spannendste en grappigste voorstellingen van de maand april op een rijtje. 

Deze maand aandacht voor Carte Blanche, André van Duin in The Sunshine BoysAaiPet, Episch en Extrêmités.

1. Carte blanche - Daniël Arends (cabaret)

In 2006 won hij Cameretten, zijn shows Geen Excuses  en Blessuretijd werden genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop en ook zijn vorige programma De Zachte Heelmeester ontving lovende kritieken van pers en publiek. Benauwend bijna. Daarom nu: Carte Blanche. Geen kaders, geen beperkingen. Alle luiken in het hoofd mogen open, alle krochten in de geest verkend. Het podium als vrijplaats voor schurende eerlijkheid en verbale agressie.

2. The Sunshine Boys - DeLaMar Theater Producties (toneel)

André van Duin en Kees Hulst spelen een variétéduo in legendarische komedie The Sunshine Boys. Het komische toneelstuk gaat over twee komieken die na jaren ruzie proberen om nog een keer samen op te treden. De confronterende hereniging van deze twee rasartiesten op leeftijd zorgt voor zowel komische als ontroerende momenten.  Nederlands grootste komiek André van Duin maakt in de rol van Willie zijn debuut als acteur in een toneelstuk.

3. AaiPet (2+) - Bontehond (jeugdtheater)

In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. Maar dan komt de truc in opstand. De iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt. Als je alsmaar door een computer wordt beziggehouden, hoe zelfstandig groei je dan op? Hoe blijf je slim als je zelf niet meer hoeft na te denken? AaiPet is een hilarische peutervoorstelling, zonder praatjes en met veel muziek, magie en beweging.

Lees de recensie van AaiPet

4. Episch - 155/Dox (dans)

155 is een groep creatieve gekken, die hun passie voor bewegingsvormen, muziek, emotie en kunst met elkaar delen. Ze komen voort uit breakdancecollectief iLL Skill Squad en maken nu theatervoorstellingen waarin dans, video en komedie gecombineerd wordt. In Episch worden de jonkies volwassen, terwijl ze tegelijkertijd lekker kinderachtig blijven. In deze samenwerking met jongerengezelschap DOX kunnen ze zich niet meer achter de groep verschuilen. De mannen geven zich bloot, maar wel doormiddel van veel salto’s, toffe visuals en breakdancemoves. Episch dus.

Lees de recensie van Episch

5. Extrêmités - Cirque Inextremiste (circus)

Prettig gestoord. Dat zijn de gasten van Cirque Inextremiste. In plaats van gladde kegels en jongleerballen gebruiken deze circusartiesten ruwe en gewaagde materialen. Nooit eerder zag je artiesten die kunnen balanceren op een puinhoop van rolstoelen, planken en gasflessen. Met het straattheater als inspiratiebron maakt het zeskoppige gezelschap voorstellingen met de rauwe randjes er nog aan. In hun voorstellingen vermengen ze jongleren, muziek en acrobatiek.

Lees de recensie van Extrêmités

Bekijk meer theatertips