Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Egbert-Jan Weeber gaat Edward Snowden spelen

Egbert-Jan Weeber gaat komend seizoen de rol van Edward Snowden spelen in een gelijknamige toneelvoorstelling over het leven van de beroemde klokkenluider.
Door BuzzE

Actrice Myrthe Burger, die het podium deelt met Weeber, speelt diverse rollen waaronder die van documentairemaakster Laura Poitras. De regisseur won onlangs een Oscar voor haar film over Snowden. Het stuk gaat in februari 2016 in première en is daarna door het hele land te zien.

Dat heeft het nieuwe theatergezelschap FC De Volle Bak dinsdag bekendgemaakt.

Vliegtuig

Het stuk speelt zich af in de transitzone van het Moskouse vliegveld Sjeremetjevo, waar Edward Snowden zijn levensverhaal deelt met het publiek. Hij vertelt over zijn opvoeding, zijn teleurstelling in de regeringen Bush en Obama, zijn ongeloof over de handelingen van de Amerikaanse staat onder het mom van ‘terrorismebestrijding’ en hoe hij in de loop der jaren op zijn plan gekomen is.

Snowden is geschreven door Allard Blom, de regie is in handen van Dick van den Heuvel. Egbert-Jan Weeber is momenteel in de bioscopen te zien in de bioscoophit Michiel de Ruyter. Myrthe Burger studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse toneelschool en speelde sindsdien bij diverse toneelgezelschappen.


Lees meer over:

Egbert-Jan Weeber

Aanbevolen artikelen