Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dutch Comic Con

Organisatie Dutch Comic Con in Utrecht tevreden over eerste editie

De eerste editie van de Dutch Comic Con heeft tot tevreden gezichten bij de organisatoren geleid.
Door ANP

Zaterdag kwamen ruim 15.000 mensen af op het van oorsprong Amerikaanse evenement, dat bedoeld is voor liefhebbers van comics, films, games en fantasy en cartoons.

Ook zondag stonden rijen bij de Jaarbeurs in Utrecht. Hoeveel mensen de beurs zondag hebben bezocht is nog niet bekend.

''We hadden niet verwacht dat het zo'n succes zou worden. Hier hadden we alleen maar van durven dromen'', aldus een woordvoerster van de organisatie, die aangaf dat het evenement ook de komende drie jaar in Utrecht wordt georganiseerd.

Cosplay

De nadruk van de eerste editie in Nederland lag op cosplay; het verkleden als een figuur uit een serie, film of strip. De Jaarbeurs was twee dagen lang het toneel van bezoekers die voor de gelegenheid in de huid van Batman, Pikachu, The Joker en andere populaire filmfiguren, striphelden en game-personages kropen.

Televisiesterren spotten was ook mogelijk. Onder anderen Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito, Stanislav Janeski - beter bekend als Victor Kruml uit Harry Potter - Michael Cudlitz uit The Walking Dead en Joseph Gatt uit de populaire fantasy-serie Game of Thrones brachten een bezoek aan Comic Con en deelden handtekeningen uit.

Behalve bekende acteurs waren er ook internationale tekenaars als Robert van der Kroft, tekenaar van de strip Sjors en Sjimmie.


Lees meer over:

Utrecht

Aanbevolen artikelen