De voormalige klusjesman van Pablo Picasso (1881-1973), de elektricien Pierre Le Guennec, en diens vrouw Danielle Le Guennec zijn vrijdag tot voorwaardelijke celstraffen van twee jaar veroordeeld wegens het bezit van gestolen goederen. 

Het echtpaar had 271 werken van de kunstschilder in de garage staan.

De erfgenamen van de schilder hebben aangevoerd dat het stel de werken uit de laatste woning van Picasso in het Zuid-Franse Mougins heeft gestolen. Het gaat om 180 schilderijen en schetsen en een zakboekje met 91 tekeningen.

De Le Guennecs hebben volgehouden dat Jacqueline, de in 1986 overleden weduwe van Picasso, de werken aan hen heeft geschonken. ''Uit dankbaarheid voor hun toewijding en door de banden van genegenheid die er waren ontstaan.''

Waarde

Het echtpaar was eerst niet geïnteresseerd in de doos met paperassen, maar in 2010 gingen ze met de kunstwerken uit de jaren 1900-1932 op pad en vroegen de Picasso Administratie, de erfgenamen, de echtheid en waarde te bepalen.

Dat leidde tot ontsteltenis bij de erfgenamen. Zij zeggen dat Picasso nooit ineens een heleboel werken de deur uit zou hebben gedaan. De werken worden overgedragen aan de Picasso Administratie.