Ayaan Hirsi Ali komt met nieuw boek over hervorming islam

Ayaan Hirsi Ali lanceert donderdag 26 maart haar nieuwe boek Ketters, pleidooi voor een hervoming van de islam. Uitgeverij Atlas Contact brengt het boek uit.

Dit meldt NRC woensdag.

De Amerikaanse uitgever Harper Collins heeft de publicatie van het boek vervroegd, omdat het volgens hen aansluit bij actuele ontwikkelingen als de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs en de terroristische daden van Boko Haram en IS, waarover Hirsi Ali ook schrijft.

Eerdere boeken van Hirsi Ali werden wereldwijde beststellers, zoals Infidel en Nomad. Anders dan in haar vorige boeken is Hirsi Ali nu optimistisch over de kansen op hervorming binnen de islam, volgens haar uitgever.

"Vroeger was ik van mening dat de islam niet vatbaar was voor hervorming. Toen kwam de Arabische lente. En ik dacht alleen maar: ik had het mis. Gewone moslims zijn wel bereid tot verandering", zo schrijft Hirsi Ali onder meer in het boek.

Ketters is volgens haar niet een boek dat oproept tot strijd maar een "gepassioneerde oproep tot vreedzame verandering en een nieuw tijdperk van wereldwijde tolerantie."

Lees meer over:
Tip de redactie