Margriet van der Linden begrijpt eigen jeugd beter door schrijven boek

Journaliste Margriet van der Linden heeft het afgelopen jaar gewerkt aan haar roman De liefde niet. Ze noemt het een zeer ontdekkende periode. "Ik heb mijn eigen jeugd beter leren begrijpen."

Dit zegt Van der Linden in een interview met NU.nl.

Het boek gaat volgens de journaliste over een meisje dat studeert aan de Evangelische School voor Journalistiek en opgroeit in een streng christelijk milieu. 

Volgens Van der Linden, die zelf orthodox-protestants is opgevoed, gaat het niet rechtstreeks over haar, maar is het verhaal wel ergens geïnspireerd op haar leven.

"Voor het schrijven van dit boek dwong ik mezelf om terug te gaan naar het verleden en die tijd van alle kanten te bekijken", aldus de journaliste. "Dat is niet altijd even gemakkelijk."

Graven in verleden

Op de vraag waarom het schrijven niet altijd even makkelijk was antwoordt Van der Linden: "Het biedt heel veel inzichten. Als je teruggaat naar je verleden en alles de revue laat passeren, dan kom je zowel leuke als minder leuke dingen tegen. Bij het schrijven heb ik mezelf gedwongen tot het uitbenen van die periode."

Volgens Van der Linden, die dit jaar De Mol was in televisieprogramma Wie is de Mol?  is het manuscript inmiddels klaar. "We zijn er mee bezig om het boek zo snel mogelijk uit te brengen." De roman De liefde niet verschijnt bij uitgeverij Querido.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie