Vajèn van den Bosch gaat de rol spelen van Sandy in de musical Grease

Dat heeft haar tegenspeler Tim Douwsma verklapt tijdens de uitzending van RTL Boulevard.

"Het is echt waanzinnig. Ik heb haar al gezien bij de audities, wat een talent", aldus Douwsma over Van den Bosch. De musical wordt geproduceerd door Stage Entertainment.

Eerder op de dag werd bekend dat Douwsma de rol van Danny Zuko gaat spelen. "Ik had nog nooit nagedacht over een rol in een musical. Dit wordt de eerste en als je dan gelijk Danny Zuko mag spelen, dat is geweldig", vertelt hij aan Boulevard.

Voorbereiden

"In de komende maanden ga ik mij er op voorbereiden. Het is voor mij allemaal nieuw, dus ik moet keihard aan de bak." Het is voor Douwsma niet voor het eerst dat hij in de huid kruipt van Zuko. "Toen ik een jaar of tien, elf was heb ik al eens een Grease-nummer geplaybackt. Dus het cirkeltje is nu wel rond."

Grease vertelt over de liefde tussen het brave meisje Sandy en de stoere bink Danny. Het stuk, dat in 1972 voor het eerst werd opgevoerd, bevat talloze hits als Greased Lightning, You're The One That I Want en Hopelessly Devoted.

Grease werd wereldberoemd door de filmversie die in 1978 werd gemaakt, met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John.