Tim Douwsma heeft de hoofdrol te pakken in de musical Grease. Hij speelt de rol van Danny Zuko, die in de film uit 1978 gespeeld werd door John Travolta. Het is nog niet bekend wie de rol van Sandy voor haar rekening mag nemen.

"Ik weet het zelf al een paar weken, maar moest er nog mijn mond over houden'', zegt Douwsma in De Telegraaf. ''Het is voor mij iets compleet nieuws."

Douwsma moet nog werken aan zijn danspasjes. "Ik heb eerlijk gezegd: ik ben niet de beste danser van Nederland. Maar daar gaan we wat aan doen. Ik heb nog een half jaar en zal iedereen verbazen."

"Een vriendin van me is danseres en zij gaat me helpen, het komt vast goed." Douwsma heeft wel ervaring met acteren, de zanger speelde een rolletje in de elfstedentochtfilm De hel van '63.

Grease vertelt over de liefde tussen het brave meisje Sandy en de stoere bink Danny. Het stuk, dat in 1972 voor het eerst werd opgevoerd, bevat talloze hits als Greased Lightning, You're The One That I Want en Hopelessly Devoted. Grease werd wereldberoemd door de filmversie die in 1978 werd gemaakt, met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John.