Graciela l'Ami, de ex-vrouw van de zieke Fernando Ricksen, wilde in het verleden de voetballer "door zijn kop schieten".

Dat staat in haar boek Graciela, het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw, dat al in bezit is van De Telegraaf.

In het boek heeft l'Ami het over de vele ruzies die ze met de voetballer had. "Ik hoefde maar een beetje mee te geven en ik zou twaalf verdiepingen naar beneden kletteren", schrijft ze. "Op de stoep, naast de Clyde River in Glasgow. 'Laat me los!' schreeuwde ik, maar dat deed hij niet. Sterker nog, hij tierde terug: 'Ik gooi je in de rivier!'"

l'Ami wist toen niet of Ricksen daadwerkelijk wel in staat was om haar wat aan te doen. Wel wist ze zeker dat hij jaloers was. "Zodra hij thuis was, checkte hij mijn mobieltje van binnen en van buiten. Pure controle was het."

'Zoveelste ruzie'

Dan gaat l'Ami verder in op de ruzies. "Fernando ging volledig door het lint. En pakte wat voorhanden was. In dit geval een riem. Hij sloeg me er zonder pardon zo hard mee dat de gesp recht in mijn hoofd stak. Toen ik hem eruit trok, begon het zo heftig te bloeden dat mijn lichtblonde haar rood kleurde van het bloed."

"Voor het eerst in mijn leven haatte ik echt iemand. Maar moordneigingen had ik nog nooit gehad. Ik kon hem wel een kogel door zijn hoofd jagen. Meer dan dit drupje had ik niet nodig om de emmer te doen overlopen."

Reactie Fernando Ricksen

Op zijn website heeft de voetballer een maand geleden al gereageerd op de beschuldigingen van zijn ex-vrouw. "Mijn familie en ik vragen ons af wanneer deze vrouw stopt. Moet ik echt eerst doodgaan?", schrijft Ricksen.

"Tot aan het moment dat bij mij ALS werd ontdekt heb ik deze vrouw nauwelijks gezien of iets van haar gehoord. Zelfs in mijn boek Vechtlust heb ik haar in haar waarde gelaten en nauwelijks vermeld. Vanaf het moment dat zij wist over de diagnose doet zij er alles aan om alles te vertragen in de rechtszaak en onnodige stress aan ons te geven."

Rechtszaak

l'Ami eist miljoenen van Ricksen, maar hij beweert die niet te hebben. Deze donderdag doet de rechter uitspraak in de zaak. "Hij had alles, toen hij nog gezond was, allang kunnen regelen. Hoe verschrikkelijk die ziekte ook is", vertelt de ex-vrouw.