Gerard Cox en Joke Bruijs gaan opnieuw samen het theater in. 

Producenten Bastiaan Ragas en Henrike van Engelenburg maakten donderdag bekend dat Cox en Bruijs samen in De Oasebar gaan spelen. De voorstelling in het Oude Luxor wordt een ode aan het variététheater van weleer.

Loes Luca en Richard Groenendijk doen enkele voorstellingen mee als lookalike van zichzelf. De komende maanden volgen de namen van de artiesten die de andere gastoptredens verzorgen.

Dick van den Heuvel schrijft het script voor de Rotterdamse muzikale variétévoorstelling waarin ook een rol is weggelegd voor actrice Peggy Vrijens.

Een heerlijk avondje

Van den Heuvel liet zich bij het schrijven inspireren door de voorstelling Een heerlijk avondje in De Oasebar, gebaseerd op het leven van componist, tekstschrijver en muzikant Jaap Valkhoff.

 De producenten van die voorstelling waren de oprichters van theater Walhalla in Rotterdam: Rachel van Olm en Harry-Jan Bus. In de zomer van 1996 was deze populaire voorstelling te zien in een tent naast Hotel New York.

Schnabbelkroeg

Bruijs speelt Bep en Cox is Harry. De personages waren ooit de drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse schnabbelkroeg De Oasebar. Maar de tijden zijn veranderd. De bar is inmiddels wat vervallen en Harry heeft het aan zijn hart.

Harry is in de veronderstelling dat iedere artiest er nog graag wil optreden. Bep laat hem in die waan en regelt de ene na de andere lookalike van bekende artiesten. De vraag is of ze het bedrog kan volhouden.

Première

Het Oude Luxor is vier weken lang de thuisbasis van de voorstelling. De première is op 21 februari 2016. Daarna volgt een toer door het hele land. Kaarten zijn vanaf mei via de theaters te koop.