De musical The Bodyguard komt naar Nederland. De voorstelling, met muziek van zangeres Whitney Houston, is in het seizoen 2015-2016 in het Beatrixtheater in Utrecht te zien. 

Het wordt de opvolger van de productie Moeder ik wil bij de revue, die daar nu nog staat.

Dat heeft algemeen directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment dinsdag gemeld. Het is de eerste aankondiging die Verlinde doet nadat hij de leiding van het bedrijf overnam van Joop van den Ende.

"The Bodyguard is een feestelijke musical in de traditie van Dirty Dancing en Mamma Mia, die eerder in Utrecht te zien waren", stelt hij. De musical is gebaseerd op de succesfilm uit 1992, over een zangeres en haar relatie met de bodyguard die ze krijgt nadat ze bedreigingen heeft ontvangen.

"Het is eigenlijk een kruising tussen een musical en een popconcert. Het romantische verhaal wordt afgewisseld met enorme concert-acts die doen denken aan de shows van Madonna en Beyoncé." Hits als One Moment in Time, I Wanna Dance with Somebody en I will Always Love you worden in de Nederlandse versie niet vertaald.

Eigen versie

Nederland is het eerste land na Groot-Brittannië waar het stuk te zien zal zijn. "We gaan met ons eigen creatieve team een geheel eigen versie maken", belooft Verlinde. De regie is in handen van Carline Brouwer, die eerder onder meer Sister Act maakte. De vertaling komt van Allard Blom. Acteurs zijn nog niet bekend.

Het is nog niet duidelijk wanneer de productie precies in première gaat. Dit hangt onder meer af van een mogelijke verlenging van Moeder ik wil bij de revue. Dit stuk speelt in elk geval tot de zomer.