Theater Gorinchem blij met steun cabaretiers

Het personeel en de directie van Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem voelt zich enorm gesterkt door alle steunbetuigingen van bezoekers, maar ook van allerlei grootheden uit de Nederlandse theaterwereld. 

Dat heeft directeur Rob van Wijk zaterdag namens het personeel laten weten.

Het theater moet 1 juni naar alle waarschijnlijkheid haar deuren sluiten. Grote namen als Youp van 't Hek, Jochem Myjer, Erik van Muiswinkel, Huub Stapel, Richard Groenendijk, Paul de Leeuw en William Spaaij meldden zich op Twitter met smeekbedes aan het college om de sluiting te voorkomen.

De gemeente Gorinchem besloot dinsdag een flink bedrag extra aan subsidie te geven zodat het theater dit seizoen in elk geval kan afmaken."De afgelopen dagen zijn we werkelijk overspoeld en verrast door de enorme hoeveelheid reacties", stelt schouwburgdirecteur Rob van Wijk.

Gewaardeerd

"We hadden wel het vermoeden dat de wijze waarop wij al jaren met onze bespelers en bezoekers omgaan gewaardeerd wordt, maar deze reacties zijn echt fantastisch. Iedereen realiseert zich dat het wellicht de laatste keer is, dat zij in Gorinchem spelen of een voorstelling bezoeken."

Er is de afgelopen dagen ook een run op kaarten ontstaan. "Het lijkt er sterk op dat veel bezoekers graag nog een keer een voorstelling bij ons willen komen kijken, voordat het straks misschien te laat is." 

Gemeenteraad

De dreigende sluiting van het theater wordt donderdag in de gemeenteraad besproken. Zonder de extra financiële steun van de gemeente had het podium al binnen twee weken de deuren moeten sluiten. Gorinchem heeft naast De Nieuwe Doelen nog twee kleinere podia over, ’t Pand en Peeriscoop. Maar de gemeente wil eigenlijk ook een groot theater in de stad hebben. De Nieuwe Doelen opende zijn deuren in 1844.

Lees meer over:
Tip de redactie