Schouwburg Gorinchem kan seizoen afmaken

Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem kan zijn huidige seizoen openblijven. De gemeente heeft een extra financiële injectie van 250.000 euro toegekend.

Dat meldde een woordvoerster woensdag. Na dit seizoen, op 1 juni, moet het theater alsnog zijn deuren sluiten zoals de zaken er nu voorstaan.

Een groot aantal cabaretiers en kunstenaars sprak de afgelopen dagen steun uit voor het noodlijdende podium. Onder anderen Erik van Muiswinkel, Youp van ’t Hek, Jochem Myjer, Claudia de Breij, Jon van Eerd, Paul de Leeuw, Dennis van de Ven en Pieter Derks prezen de oude schouwburg.

De gemeente stelt het belangrijk te vinden dat alle voorstellingen van het lopende seizoen kunnen doorgaan. Ook betekent de extra injectie dat medewerkers van het theater meer tijd hebben om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Als de gemeente niet was bijgesprongen, had het podium binnen twee weken de deuren moeten sluiten.

Doorstart

De Nieuwe Doelen wilde woensdag niet zeggen of er een doorstart komt. Gorinchem heeft nu nog twee kleinere podia over, ’t Pand en Peeriscoop.

De gemeente gaat zich de komende tijd buigen over de vraag of en hoe de stad toch een groter podium kan behouden. Hier is wel behoefte aan, staat ook in de beleidsvisie. De Nieuwe Doelen heeft sinds 1844 een grote rol in de stad gespeeld.

Tip de redactie