Simon Keizer van het Volendamse duo Nick & Simon gaat volgend jaar alleen het theater in. "Het stond al langer op mijn verlanglijstje." 

Dat zei de zanger maandagochtend bij WNLHet is de eerste keer dat Keizer solo op het podium zal staan. De zanger gaat in februari 2016 met de nog titelloze show in première.

De woordvoerder van het duo heeft het nieuws maandag bevestigd. Hij kan nog weinig zeggen over de invulling van het programma. "Hij zal in elk geval gaan zingen", stelt hun zegsman. Het is nog niet duidelijk in welke taal dit zal zijn. 

Keizer wilde al langere tijd een keer in z'n eentje een theateruitstapje maken. "Het stond op mijn verlanglijstje. Het is gewoon voor een project", aldus de zanger. Het betekent volgens hem niet dat Nick & Simon uit elkaar gaan, want de twee hebben ook voor na de theatertour de nodige projecten gepland staan. 

Eigen dingen

De zangers vinden het belangrijk om naast hun gezamenlijke muzikale carrière ook hun eigen dingen te doen, zoals het ambassadeurschap van Nick bij de Schaakbond en van Simon bij Lymph & Co. "Ieder heeft zijn eigen dingetje. We zijn ook individuen. Het houdt het fris om soms ook een eigen kant op te gaan."

"We hebben drie jaar geleden al een keer gepland om ook iets solo te gaan doen, maar we worden telkens gegijzeld door onze drukke agenda."

De theatertour Herinneringen van het muziekduo gaat deze week van start. De kaartverkoop voor de solotour van Simon gaat naar verwachting in april van start. Het is de bedoeling dat tijdens de tournee alle vaste activiteiten met Nick, zoals het maken van platen en tv-programma's, ook gewoon doorgaan.