Cabaretier Erik van Muiswinkel heeft zondagavond op Twitter een hartstochtelijke smeekbede gericht aan de gemeente Gorinchem. “Gemeente Gorinchem, behoud uw mooi verbouwde theater De Nieuwe Doelen."

Dat schreef Van Muiswinkel. “Waar wij artiesten, ook in de oude meuk, al 30 jaar graag kwamen!”

Het theater, dat stamt uit 1844, zit zwaar in de financiële problemen en kan het hoofd zelf niet meer boven water houden. Het ligt nu aan de gemeente of het lopende theaterseizoen nog kan worden afgemaakt of niet. Als er niet snel extra geld beschikbaar komt, moeten alle voorstellingen al over een paar weken stoppen.

Verantwoordelijk wethouder Marcel Doodkorte heeft maandag overleg met het bestuur van De Nieuwe Doelen. Daarna neemt het college een besluit of de gemeente financiële steun geeft aan het noodlijdende theater.

Ook in 2011 moest de gemeenteraad al bijspringen om het theater open te houden. Recent sloot in Gorinchem ook al de andere grote culturele instelling, Kunstcentrum Toon.

Retweets

De oproep van Van Muiswinkel werd in korte tijd tientallen malen geretweet en geliked. Onder meer collega’s Paul de Leeuw en Hester Macrander, actrice Maike Boerdam en dichter Jan P. Pieterse sloten zich op die manier aan bij de smeekbede.