Simone Kleinsma gaat het theater weer in met een soloprogramma. De show gaat Simone! heten en wordt gebracht door Stage Entertainment Nederland, het bedrijf van Albert Verlinde en Joop van den Ende.

Dat zegt Verlinde bij WNL op zondag.

Verlinde was bij het programma in verband met de première van de musical Sonneveld, zondag in het DeLaMar in Amsterdam. Het is de eerste musical van het fusiebedrijf, dat sinds 1 januari actief is. Stage Entertainment International, de theateronderneming van Van den Ende, nam onlangs alle aandelen over van het bedrijf van Albert Verlinde.

Nieuwe concepten

Verlinde vertelde dat de nieuwe samenwerking goed bevalt. Zijn taken zijn duidelijk: "Als eerste een financieel gezond bedrijf runnen, daarnaast het gezicht zijn van het bedrijf naar buiten toe en leuke nieuwe concepten bedenken."

Hij kondigde meteen het nieuws aan van de nieuwe show: "Het begon lang geleden al toen ik in de coulissen keek naar Jos Brink en Simone Kleinsma. Laatst zaten we te praten en ontstond het idee voor een nieuw programma, een grote tour langs kleine zalen. De theaters zijn enthousiast."