Elke maand gaat in Nederland een groot aantal theatervoorstellingen in première. In samenwerking met Theaterkrant.nl zet NU.nl de vijf mooiste, spannendste en grappigste voorstellingen van de maand op een rijtje. 

Deze maand besteden we aandacht aan de theatervoorstellingen Heerlijk duurt het langst, Inside out, Hart, Alles eromheen en Chuck en Charlene.

Heerlijk duurt het langst - Dommelgraaf en Cornelissen Entertainment (musical)

Vijftig jaar na de première in 1965 komt de meest succesvolle musical van Annie M.G. Schmidt (foto) en Harry Bannink terug in de Nederlandse theaters. De voorstelling gaat over de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun dochter Pinkie. De cast zingt evergreens als Op een mooie PinksterdagKom KeesHet is over en Zeur niet in een kleurrijk jaren zestig decor.

Lees de recensie

Inside out - Conny Janssen Danst (dans)

Na het overweldigende succes van Mirror mirror (zomer 2014) in de Rotterdamse haven, laat choreografe Conny Janssen zich voor haar nieuwste choreografie Inside out inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Behalve een groot, avontuurlijk dansersensemble van 13 dansers stelt Conny Janssen ook een verrassend muzikaal gezelschap samen. Onder anderen toetsenist Pieter de Graaf (Kyteman Orchestra en Wouter Hamel) en de Rotterdamse singer-songwriter iET werken in Inside out  voor het eerst samen aan nieuwe composities en bewerkingen geïnspireerd op thema’s van Bach.

Lees de recensie

Hart – Matzer Theaterproducties (toneel)

In 1941 ontmoet Greetje, opgegroeid in het streng christelijke vissersdorp Katwijk, de Duitse officier Heinz. In een fractie van een seconde neemt ze een fatale beslissing die haar leven voor altijd verandert. Na de bevrijding vlucht ze naar Amsterdam en neemt een valse identiteit aan. Ze breekt harten, ontwricht huwelijken. Twaalf jaar later, bijna dertig jaar oud, blikt ze terug. Nuchter en zonder wroeging overpeinst ze wat ze in de levens van anderen heeft aangericht. Wendell Jaspers en Fokka Deelen spelen Greetje in deze bewerking van het boek Een hart van prikkeldraad van Lisette Lewin.

Alles eromheen - Van der Laan & Woe (cabaret)

Het bekende cabaretduo Van der Laan & Woe komen met een nieuwe voorstelling Alles eromheen. Niels van der Laan en Jeroen Woe staan bekend om hun loepzuivere en gevatte liedjes en prikkelend engagement. Hun vorige programma Buutvrij was genomineerd voor de Poelifinario voor beste cabaretvoorstelling van het seizoen. Behalve theater maken de heren ook televisie, zoals het programma De Kwis met Paul de Leeuw.  

Chuck en Charlene (8+) - Beumer & Drost (jeugdtheater)

Immens populair zijn ze, de zingende bankovervallers Chuck (Peter Drost) & Charlene (Britte Lagcher), de Bonnie & Clyde van ons land. Achtervolgingen over daken en in auto’s volgen, waarbij Chuck & Charlene telkens op miraculeuze wijze ontsnappen, tot die ene avond in de bossen... Chuck & Charlene is een voorstelling vol zang, dans en heel veel muziek. Een spannende voorstelling met glitter, glamour én diepgang die zich afspeelt in een schiettent op de kermis.