Schrijfster Annie M.G. Schmidt, die in 1995 overleed, is prominent te horen in de nieuwe versie van haar beroemde musical Heerlijk duurt het langst, die zondag in première gaat. 

Voor de eerste versie van het stuk in 1965 sprak Schmidt zelf de stem van de spitsvondige moeder van de hoofdpersoon in. Deze originele opname wordt ook in de nieuwe versie gebruikt.

Heerlijk duurt het langst vertelt over de relatiecrisis binnen een huwelijk. Het was de eerste van zeven musicals die Schmidt en Bannink samen maakten. De voorstelling bevat beroemde nummers als Op een mooie Pinksterdag, Zeur niet, Kom Kees en Het is over.

Jasperina de Jong

Heerlijk duurt het langst beleefde in 1965 zijn wereldpremière in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling oogstte vijftien jaar geleden nog groot succes in een nieuwe versie met Jasperina de Jong, Jenny Arean, Paul de Leeuw en Alex Klaasen in de hoofdrollen.

De hoofdrollen in het stuk worden dit maal gespeeld door Lone van Roosendaal, Chris Tates en Alfred van den Heuvel. Bij de première in Breda zijn Flip van Duyn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, en Monique Bannink, de dochter van de componist, aanwezig.

Heerlijk duurt het langst is tot eind juni door heel Nederland te zien.