Acteur Nasrdin Dchar en cabaretier Najib Amhali staan eind maart voor het eerst samen op een podium. 

Zij verzorgen op 26 maart in Koninklijk Theater Carré samen met filmmaker Abdelkarim El-Fassi, zangeres Karima el Fillali en een groep verhalenvertellers een avond met als thema de zoektocht naar identiteit en je thuis voelen.

Het initiatief komt voort uit de voorstelling Mijn vader, de expat & Oumi waarmee El-Fassi en Dchar al drie jaar rondtoeren. Oumi is een monoloog van Dchar over zijn moeder en haar immigratie naar Nederland. Mijn vader, de expat is een documentaire over datzelfde thema die El-Fassi maakte over zijn vader. De bijdrage van Amhali aan de avond is een verhaal over zijn enerverende autoreis van Nederland naar Marokko.

"Ik ben drie jaar geleden heel klein met Oumi begonnen in Bellevue", vertelt Dchar. "Het is geweldig dat we nu met dat intieme project in Carré mogen staan." In eerste instantie bestond het publiek dat naar Oumi kwam kijken alleen maar uit blanke Nederlanders.

'Fantastische avonden'

"Inmiddels is de zaal veel gemêleerder. Het zijn fantastische avonden vol herkenning en verbroedering. Dat is wat ik voor ogen had: het zijn universele verhalen die we vertellen. Dit soort enthousiaste reacties heb ik in de dertien jaar dat ik nu op een podium sta nog nooit meegemaakt."

Amhali en Dchar deelden overigens wel al eens het witte doek, in de komedie Valentino. De verhalenvertellers die mee doen aan de voorstelling zijn Haci Tekinerdogan, Khalid Amakran en Stryder. De kaartverkoop voor deze unieke avond gaat zaterdag van start.