Parktheater Eindhoven mag zich het beste theater van het jaar 2014 noemen. De Vereniging Van Vrije Theaterproducenten (VVTP) maakte de winnaar maandag bekend tijdens de jaarlijkse beurs in het Beatrixtheater in Utrecht. 

De jury roemde het theater om zijn grote gastvrijheid en omschreef de marketing ervan als 'vooruitstrevend en innovatief'.

''Parktheater Eindhoven weet bezoekers telkens opnieuw te raken door net even buiten de bestaande kaders te denken.''

De andere genomineerden waren Theater De Meervaart (Amsterdam), Chassé Theater (Breda), De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen (Groningen), Schouwburg Het Park (Hoorn), Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk) en Luxor Theater (Rotterdam). Vorig jaar won het Zaantheater in Zaandam.

Richtlijnen

Bij het bepalen van de winnaar keken de leden van de VVTP naar communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

Volgens Erwin Lambaart, voorzitter van de vereniging stonden 'liefde en passie voor het theatervak in combinatie met een hoge mate van professionaliteit en kwaliteit' hierbij centraal. Daarnaast is ook gekeken naar hoe de theaters hun hoofd boven water houden in financieel moeilijke tijden.