Cabaretier Herman Finkers gaat niet op tournee met zijn Oudejaarsconference. Dat heeft hij donderdag via zijn management laten weten.

"Veel mensen vragen naar de speellijst van mijn oudejaarsconference en hoe je aan kaarten kunt komen", stelt de cabaretier in een verklaring.

"Helaas moet ik die mensen teleurstellen. Er komt van mijn oudejaars niet echt een theatertour met bijbehorende speellijst. Ik zal wel her en der in het land wat uitproberen, maar dat wordt kort van tevoren lokaal bekend gemaakt."

Fans die het programma willen zien, moeten wachten tot 31 december. "Ik hoop van harte elkaar dan via de verrekijk te ontmoeten." Zijn woordvoerster wil niet zeggen of en zo ja, waar het programma van tevoren wordt opgenomen.

Ook kan zij niet zeggen of fans de kans hebben hier bij te zijn. "Wij maken verder helemaal niets bekend over het hoe en wat rond de Oudejaars", stelt ze. Het is de eerste keer dat Finkers een Oudejaarsconference maakt.

De Twentse komiek was zes jaar geleden voor het laatst in het theater te zien. In zijn openhartige programma Na de pauze vertelde hij over zijn strijd tegen de chronische lymfatische leukemie waar hij aan lijdt. Finkers bracht eerder deze week wel een carnavalssingle uit.