Marcel Hensema gaat een tweede theatervoorstelling over Groningen maken. Eind januari gaat bij het Noord Nederlands Toneel (NNT) het stuk Mijn Tweede in première. 

Hierin speelt de acteur een bonte stoet aan kleurrijke personages die zijn gebaseerd op verhalen uit de Groningse ommelanden.

Dat heeft het NNT vrijdag gemeld.

Het stuk is eerst drie weken te zien in de Machinefabriek in Groningen, daarna gaat Hensema met de voorstelling reizen. Mijn Tweede, die deels in het Gronings wordt gesproken, is geregisseerd door Ola Mafaalani, de artistiek leider van het NNT.

Eerder maakte de acteur voor het gezelschap het stuk Mijn Ede, over volkszanger Ede Staal. Deze voorstelling was zeer succesvol en werd tweemaal in reprise genomen.

Acteur Marcel Hensema werd geboren en getogen in Winschoten en volgde daarna de Vooropleiding Theater in de stad Groningen.

Na zijn eindexamen aan de Toneelacademie in Maastricht speelde hij bij een groot aantal gezelschappen en was hij te zien in films als Simon, De Marathon, Majesteit, Cop vs Killer en Sonny Boy en series als Penoza en Hollands Hoop. Voor Wild Romance won hij in 2007 een Gouden Kalf.