Het Appie Baantjer Museum in Amsterdam organiseert een reünie voor prostituees die in de jaren zestig op de Wallen werkten.

Directeur Raoul Serrée wil nog één keer de dames, die nu minimaal zeventig jaar oud zijn en in de 'goeie oude penose-tijd' van rechercheur Baantjer achter de ramen stonden, bijeen brengen.

Om de vrouwen op te sporen, delen medewerkers van het museum in het hele land flyers uit in rosse buurten en verzorgingshuizen. Volgens Serrée gaat het om de eerste reünie van bejaarde prostituees in Nederland.

"We zoeken altijd naar een link met de verhalen van Baantjer, de prostituees uit de jaren zestig passen daar perfect bij. Ze kwamen regelmatig voor in de verhalen", stelt Serrée.

"Uiteindelijk willen we een boekje maken met de verhalen van deze dames, maar ons eerste doel is om ze bij elkaar op een foto te krijgen", aldus Serrée. "We hopen op zo'n vijftien tot twintig vrouwen. In februari volgens jaar gaan we kijken of we met iedereen een datum kunnen prikken."

De bijeenkomst moet in februari plaatsvinden. Ondertussen zoekt de museumdirecteur ook naar de oudste prostituee van het land. Zij krijgt een hotelovernachting voor twee personen op de Wallen in Amsterdam.