Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Oldenosborn winnaar cabaretfestival Cameretten

Oldenosborn heeft het cabaretfestival Cameretten gewonnen. Het duo Lize van Olden en Victoria Osborn kreeg de juryprijs 2014.
Door ANP

Dat heeft de jury bekendgemaakt in het Rotterdamse Luxor Theater. Zij sprak van een ''heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo'' dat goed op elkaar is ingespeeld.

Oldenosborn streed in het nieuwe Luxor Theater om de juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. Naast Oldenosborn stonden ook Kiki Schippers en Emiel van der Logt in de finale van het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland.

Kiki Schippers ging ervandoor met de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. De jury prees haar sterke podiumpersoonlijkheid waarmee ze iedereen wist te raken. Bovendien toon ze lef in haar programma. De finalisten zijn tot begin mei 2015 in theaters in Nederland te zien met de Cameretten Finalistentournee 2014.

Cameretten, ontstaan in 1966, is een toonaangevende wedstrijd voor nieuwe aanstormende cabaretiers. Eerdere winnaars waren onder anderen Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts.

Oldenosborn winnaar cabaretfestival Cameretten

Lees meer over:

Cameretten

Aanbevolen artikelen