Musicalproducent Albert Verlinde brengt volgend seizoen weer de musical Grease op de planken.

Dat maakt Verlinde vrijdag bekend.

Het is de tweede maal dat Verlinde Grease opvoert. De vorige keer was in 2006. "Het is alweer bijna tien jaar geleden", zegt de producent. "Maar dit is, net als The Sound Of Music, een klassieker die eens in de zoveel jaar te zien moet zijn. Het stuk is nog steeds onverminderd populair, en de muziek blijft tijdloos."

Acteurs kan hij nog niet noemen. "We willen een podium bieden aan een nieuwe generatie Nederlands talent", legt hij uit. "Zo hebben we het de vorige keer ook gedaan. Onbekende namen van toen als Jim Bakkum of William Spaaij zijn nu gevestigde sterren in de Nederlandse theaterwereld."

Travolta

Grease vertelt over de liefde tussen het brave meisje Sandy en de stoere bink Danny. Het stuk, dat in 1972 voor het eerst werd opgevoerd, bevat talloze hits als Greased Lightning, You're The One That I Want en Hopelessly Devoted.

De musical werd wereldberoemd door de filmversie die in 1978 werd gemaakt, met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John. Grease is de tweede musical voor komend seizoen die Verlinde aankondigt. Hij gaat ook de theaters in met de voorstelling 9 To 5, met muziek van Dolly Parton.

Afgelopen weekend ging zijn nieuwe versie van The Sound Of Music in première, die overal lyrische recensies kreeg.