Dinsdagavond trad Herman van Veen voor de vijfhonderdste keer op in Koninklijk Theater Carré. Het jubileum werd gevierd met een symbolische sleuteloverhandiging.

"Na vijfhonderd keer stoppen we met tellen. Dit is Herman zijn thuis", meldt directeur Madeleine van der Zwaan. Van Veen kreeg vijfhonderd rode ballonnen overhandigd en nam ook symbolisch de sleutel van het theater in ontvangst.

Ook na vijfhonderd keer is Van Veen altijd nog gespannen voor zijn optreden in het beroemde theater. "Ik heb een droge mond en kijk altijd, moet mijn handen stilhouden en loop te ijsberen", vertelde de zanger onlangs aan Jeroen Pauw in zijn talkshow. Begin jaren zeventig stond Van Veen voor het eerst in Carré.

Dinsdagavond werd hij verrast met speciale optredens. Het strijkersensemble de Fancy Fiddlers trad op - jonge viooltalenten onder leiding van Van Veens voormalig schoolgenoot Coosje Wijzenbeek. De vijfhonderdste show is niet de laatste: de veteraan staat nog tot en met 6 december in Amsterdam en speelt er in januari nog eens twee voorstellingen.