Peter de Jong (Maxi) en Karel de Rooij (Mini) zijn binnenkort weer in het theater te bewonderen. 

Dat meldt de Volkskrant donderdag.

Het legendarische kleinkunstduo gaat hoogstwaarschijnlijk een serie voorstellingen doen op zondagmiddagen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Mini en Maxi stopten in 2004 abrupt vanwege een dubbele nekhernia van De Jong nadat de twee 35 jaar (internationaal) furore maakten met woordeloze voorstellingen. ''Het echte afscheid van Mini & Maxi is er nooit geweest'', aldus de 68-jarige De Rooij.

Volgens De Rooij krijgt het duo nog steeds de vraag of het ooit weer gaan optreden. En dat is precies wat de Koninklijke Schouwburg zich ook afvroeg.

''De onderhandelingen zijn gaande'', onthult Mini. ''Peter en ik zijn weer een keer per week aan het repeteren, met groot plezier.'' Maar, waarschuwt De Rooij: ''Als het maar niet wordt gezien als een grootse comeback.''

Fysiek minder

De voorstelling, die mogelijk al in het voorjaar van 2015 op de planken staat, wordt fysiek wel minder dan het publiek is gewend van het duo. ''We zullen er aan moeten geloven dat het fysiek ietsje minder wordt, met name Peter heeft daar naartoe moeten groeien. Je moet aanvaarden dat je tegen je zeventigste niet meer over de rugleuningen de zaal in klimt.''