De theatervoorstelling War Horse gaat binnenkort naar België. Vanaf 17 mei volgend jaar kan het Belgische publiek de show een aantal weken bewonderen in de Stadsschouwburg Antwerpen. 

De Stichting Theateralliantie heeft dat besloten in overleg met het National Theatre, vanwege de grote vraag vanuit het zuiden. Voor de voorstellingen in België wordt een aantal rollen overgenomen door Vlaamse acteurs.

De Nederlandse versie van het Britse toneelstuk ging in juni in première tijdens het Holland Festival in Koninklijk Theater Carré. Na vier maanden Carré is War Horse nu te zien in Rotterdam en reist daarna nog naar Breda, Groningen, Apeldoorn en Heerlen.

War Horse speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog. De show gaat over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en een paard dat wordt verkocht aan het Britse leger. In het stuk worden levensgrote neppaarden tot leven gewekt door poppenspelers.

War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 5 miljoen theaterbezoekers. Het spektakelstuk is door Joop van den Ende naar Nederland gehaald.