Regisseur Job Gosschalk gaat een nieuwe voorstelling maken met het jonge theatercollectief Hartenjagers van acteur Lykele Muus.

Het stuk De Therapiegeneratie, dat Muus ook heeft geschreven, gaat in januari in première in het Compagnietheater in Amsterdam.

De tragikomedie vertelt over zes jonge succesvolle kunstenaars die samenkomen in een praatgroep. Ze lijden allemaal aan een stoornis die wordt veroorzaakt door hun streven naar succes.

"Ik wilde al jaren een tekst schrijven over de toename van de menselijke behoefte aan aandacht", stelt Muus.

Unaniem excelleren

"Ik ontdekte dat er steeds meer geregistreerde patiënten met psychische klachten zijn, dat er steeds meer anti-depressiva wordt geslikt en ik denk dat dat veroorzaakt wordt door onze behoefte aan succes. Onze generatie wil unaniem excelleren. Dat gaat niet zonder kleerscheuren."

De rollen worden gespeeld door onder anderen Daniel Cornelissen, Wouter Zweers, Charlie Chan Dagelet en Pepijn Schoneveld.

De Therapiegeneratie is de eerste grote zaalvoorstelling van Hartenjagers, dat sinds 2011 bestaat. Gosschalk regisseerde in het theater eerder onder anderen het aids-drama The Normal Heart, dat recent met succes door Nederland toerde.