Robert ten Brink vertelt Disney's Fantasia-verhaal

Robert ten Brink gaat op 26 december het verhaal vertellen van Disney's Fantasia Live in Concert in de Ziggo Dome. 

Dat vertelt de presentator maandag.

Robert is door medeproducent RTL Live Entertainment gevraagd om het klassieke Disneyverhaal uit 1940 te vertellen. ''Ze kwamen bij mij uit vanwege het kerstgevoel'', lacht de presentator, die bekendstaat om zijn kerstspecials voor All You Need is Love.

De presentator noemt het 'overwhelming' om straks live een verhaal voor te dragen voor 17.000 mensen. ''Ik ben niet nerveus, maar wel erg opgewonden. Het is echt: wow.''

Ten Brink is 'altijd al verslaafd geweest aan Disney'. ''De Disneygekte begon met mijn kinderen, maar ik keek in mijn jeugd zelf ook al stomme filmpjes op kinderfeestjes.'' Disney heeft dus altijd een speciale rol gespeeld in het gezin Ten Brink. De hele familie is dan ook aanwezig op 26 december. ''Zeker weten'', aldus Robert.

Ako Taher

Naast Robert ten Brink is er ook een rol weggelegd voor pianist Ako Taher bij het Disneyspektakel. ''Het is zijn droom om concertpianist te worden'', zegt producent Erwin van Lambaart over de Holland's Got Talent-deelnemer. 

''We zien hem en Robert ten Brink als presentator echt als een aanwinst voor Fantasia.'' Robert mocht hem eerder al verrassen met het goede nieuws. ''Hij was best wel een beetje van zijn stuk, ja.''

Op tweede kerstdag worden in de Ziggo Dome op een groot HD-scherm de Disneybeelden van Fantasia vertoond terwijl een symfonieorkest live de bijpassende klassieke muziek speelt. Het spektakel was al een groot succes in het buitenland en is nu voor het eerst te zien in Nederland.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie