Restaurant Rijksmuseum werkt met internationale gastkoks

Het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum krijgt ieder seizoen versterking van een internationale gastkok. Margot Janse uit Zuid-Afrika bijt het spits af in januari.    

Dit meldt het museum in een persbericht.

Op 1 november opent Rijks, het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum in de vernieuwde Philipsvleugel. Het restaurant telt 140 zitplaatsen, een aparte ruimte voor 36 gasten en een terras.

Op de kaart staan gerechten met voornamelijk producten van Nederlandse bodem. Hoofdchef Joris Bijdendijk en chefkoks Wim de Beer en Jos Timmer zijn allen afkomstig van toonaangevende Nederlandse restaurants. Bijdendijk werkte eerder voor Bridges, het Michelinster-restaurant van The Grand Amsterdam.

Rotterdam Centraal

Paul Linse, bekend van interieurontwerpen voor het vernieuwde Rotterdam Centraal, Brasserie de Plantage bij Artis en tal van projecten op Schiphol, heeft de inrichting van het nieuwe restaurant ontworpen.

Het restaurant bevindt zich in de Philipsvleugel, die vanaf 1 november na een grondige renovatie weer open is voor het publiek. Met de afronding van de vleugel is de gehele transformatie van het Rijksmuseum afgerond.

Lees meer over:
Tip de redactie