De Rotterdamse Museumnacht 2015 gaat niet door. Dat heeft de organisatie besloten omdat verschillende musea gratis de deuren willen openen tijdens de nacht.

Stichting Museumpark heeft aan de organisatie gemeld dat alle instellingen die gelieerd zijn aan Museumpark tijdens de Museumnacht geopend zijn en gratis toegankelijk. De gebruikelijke passe-partout zou voor deze instellingen dus niet nodig zijn.

Het gaat om het Natuurhistorisch Museum, Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum, Arminius, Museum Boijmans Van Beuningen en Kunsthal.

De organisatie van de Museumnacht vindt dat de stichting daarmee afstand neemt van een fundamenteel beginsel van het jaarlijkse evenement, namelijk dat met elkaar moet worden samengewerkt om een succesvolle Museumnacht voor alle Rotterdammers te kunnen organiseren.

Gefinancierd

Uit de opbrengsten van de passe-partouts wordt de organisatie en de promotie van de Museumnacht gefinancierd. De organisatie vreest dat er minder passe-partouts worden verkocht door de vrije toegang van de genoemde musea.

De Stichting Rotterdamse Museumnacht gaat andere mogelijkheden bekijken voor een soortgelijk evenement in de toekomst. De Rotterdamse Museumnacht stond gepland voor 7 maart 2015.